Den överklagande domen i Fittjavåldtäkten återkallas idag av målsäganden

Elisabeth Fritz
Elisabeth Fritz,

Jag har idag fått i uppdrag av min klient att återkalla överklagandet i det så kallade Fittjavåldtäkten och samtidigt gå ut med följande pressmeddelande.

 

Beslutet att återkalla överklagandet har varit ett mycket svårt beslut för målsäganden då hon efter tingsrättens friande dom kände en stor förtvivlan och besvikelse.

Överklagan av tingsrättens dom till hovrätten gjordes av åklagaren och mig. I slutet av maj återkallade åklagaren sin överklagan. Efter en tids överväganden bestämde sig målsäganden att stå fast vid sin överklagan i hovrätten. Målsäganden har hela tiden stått fast vid att hon har blivit utsatt för en grov våldtäkt den 14 augusti 2016 i ett trapphus i Fittja. Att få upprättelse och att bli bedömd som trovärdig av rättsväsendet har varit oerhört viktigt för målsäganden för att kunna gå vidare i livet och bearbeta det svåra trauma som hon har efter händelsen.

 

Men för det fall det inte skulle bli ett bifall till överklagan i hovrättens skulle konsekvenserna bli för tuffa för henne att klara av idag i den situation hon just nu befinner sig i. Hon klarar inte det idag. Att än en gång få höra att hon inte är trovärdig, att än en gång bli ifrågasatt är väldigt tufft. Målsäganden genomgår olika behandlingar och behöver fokusera all sin kraft och energi på att få komma tillbaka som hel människa. Och hon är på väg, vilket glädjer mig som hennes målsägandebiträde, även om vägen är lång och ibland lite krokig.

 

Målsäganden vill TACKA det svenska folket för all kärlek och stöd som många runt om i landet har visat henne. Hon vill tacka alla som gått ut på gatorna och demonstrerat för henne, som skrivit inlägg på sociala medier till stöd för henne, som skänkt pengar i insamlingar till henne, som trott på henne, och som stöttat henne.

Den kärlek som svenska folket har visat henne betyder mycket och den kommer hon vara evigt tacksam för.

 

Stockholm den 16 oktober 2018

Elisabeth Massi Fritz