Dagtid: 08-21 15 60 / Jour: 070-8670724 / E-post: info@advokatfritz.com

Advokat Elisabeth Massi Fritz DN, Tre män dömda för gruppvåldtäkt på färja

Publicerat Dagens Nyheter

Tre män dömdes på fredagen till minst fyra års fängelse för grova våldtäkter mot en ung kvinna, skriver Aftonbladet. Våldtäkterna skedde på en Ålandsfärja i februari i fjol.

Det var i februari i fjol som en ung kvinna lockades ner i en hytt på färjan Cinderella. Där turades männen om att våldta henne. Kvinnan var vid tillfället kraftigt berusad.

Kvinnan berättar att hon hade dödsångest när hon utsattes och att gärningsmännen var mycket hårdhänta.

På fredagen föll domen i Södertörns tingsrätt. Två av männen, 32 respektive 30 år gamla, fick fyra års fängelse. Den tredje, 30 år gammal, fick fyra år och fyra månader. Ingen av männen är tidigare dömda för brott.

Tingsrätten finner att kvinnans berättelse är mycket trovärdig. Hon har haft minnesluckor på grund av sin berusning, men har varit noggrann med att skilja på vad hon minns och vad hon inte minns. Flera vittnen har också gett stöd åt hennes berättelse. Hon var chockad och polisanmälde våldtäkten först i september. Några dagar efter händelsen undersöktes hon på akutmottagningen för våldtagna kvinnor. Hon hade då sår i underlivet och märken på halsen som efter trubbigt våld.

Den våldtagna kvinnans ombud Elisabeth Massi Fritz säger till Aftonbladet att gruppvåldtäkten har orsakat svårt lidande för hennes klient.

De tre männen har nekat till brott och menade att det inte förekom något tvång mot kvinnan.

Stefan Lisinski