Dagtid: 08-21 15 60 / Jour: 070-8670724 / E-post: info@advokatfritz.com

Höstens viktigaste accessoar lanseras imorgon!

Pressmeddelande

sluta-tafsa-armband-elisabeth-massi-fritz-pressSexuella övergrepp är ett samhällsproblem som angår alla. Omkring 100 våldtäkter begås i Sverige varje dag, enligt Brottsförebyggande rådet (Brå). Av dessa, och andra sexualbrott, polisanmäls bara några få, och ännu färre leder till åtal och fällande dom.

Som en del i sitt arbete för att ändra synen på sexuella övergrepp och stärka brottsoffers rättigheter har advokat Elisabeth Massi Fritz tagit fram ett armband med uppmaningen: Sluta tafsa.

Armbandet lanseras imorgon, den femte oktober. Syftet är att förena alla i en gemensam sak, kampen mot sexuella övergrepp. Vi måste ha nolltolerans mot det sexuella våld som begränsar främst tjejer och kvinnors liv och frihet.

– Jag vill att de som bär armbandet ska känna att de är med och förändrar attityder och värderingar. Att de ska känna sig starka och trygga i vetskapen att deras kropp är deras egen, och att ingen annan har rätt till den. Det är viktigt! Att tafsa eller begå andra sexuella övergrepp är oacceptabelt, och det är alltid förövarens fel, säger Elisabeth Massi Fritz.

Elisabeth uppmanar också föräldrar att prata med sina barn om rätten till sin kropp, gärna tidigt.

armband_slutatafsa_press– Armbandet är ett jättebra sätt för föräldrar att prata med sina barn. Bär armbandet och låt dina barn upptäcka det eller visa det för dem. Prata om kroppen, berätta att ingen annan ska ta på dem om de inte vill det, säger Elisabeth Massi Fritz. Armbandet skickas till alla partiledare och till en mängd andra personer som kan påverka både barn och vuxna i Sverige, och därigenom kan vara med och förändra attityder och värderingar i samhället.

I morgon väntas sexualbrottskommittén föreslå införande av en samtyckesbaserad sexualbrotts- lagstiftning, samt ett oaktsamhetsrekvisit. Dessa lagändringar i förening med strängare straff kommer troligen att leda till fler fällande domar, ge fler brottsoffer upprättelse och ha en normerande verkan. Alla sexuella handlingar som begås utan samtycke kommer att vara brottsliga.

– Jag hoppas att alla politiker kan enas om att det här är en av våra viktigaste politiska utmaningar, att stoppa sexualbrotten, och jag hoppas att de genom att bära armbandet vill visa det, säger Elisabeth Massi Fritz. Armbandet finns att köpa på advokatfritz.com och kostar 100 kronor. Överskottet går till en privatperson eller organisation som gjort en insats för att minska sexbrotten och öka jämställdheten.

– Bär armbandet! Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Elisabeth Massi Fritz.

För mer information mejla info@advokatfritz.com eller ring +46-(0)8-21 15 60. Bilder på armbandet och på Elisabeth Massi Fritz finns på www.advokatfritz.com.

Köp armbandet här