Dagtid: 08-21 15 60 / Jour: 070-8670724 / E-post: info@advokatfritz.com

Advokat Elisabeth Massi Fritz Aftonbladet, Kända advokaten får pris för sin kvinnokamp

Publicerat Aftonbladet

T1A2410

Elisabeth Massi Fritz blir den första att tilldelas Karin Söders minnestipendium.

– Det känns fantastiskt! säger hon till Aftonbladet.

 

Centerpartiets Karin Söder gick tragiskt bort den 19 december förra året. För att hedra hennes minne upprättades då ett minnesstipendium i hennes namn. Och den första som tilldelas priset är advokaten Elisabeth Massi Fritz.

– Det känns fantastisk att just jag, i dag, får ta emot en sådan hedrande utmärkelse i Karins Söders anda. Det är en viktig dag för mig och alla som arbetar för utsatta brottsoffer, mäns våld mot kvinnor och barn. Utmärkelsen visar att frågorna är viktiga och att man aldrig ska ge upp, skriver Elisabeth Massi Fritz i ett mejl till Aftonbladet.

”Jag viker inte en tum”

Elisabeth Massi Fritz har arbetat som jurist sedan 1991 och har gjort sig ett namn genom att vara den enda advokaten i Sverige specialiserad på hedersbrott. Hon har redan tidigare tilldelats en rad priser för sitt arbete, bland annat Franska ambassadens pris för framtidsperson och Kungliga Sällskapet Pro Patrias guldmedalj.

– Det här är min passion och det jag vill arbeta med i dag. Jag viker inte en tum i frågan om mäns våld mot kvinnor och barn. Än finns det mycket kvar att uträtta för att vara helt nöjd så min kamp tillsammans med andra fortsätter.

”Karin Söder – en symbol för feminismen”

Centerpartiets Karin Söder var Sveriges första kvinnliga partiledare, första kvinnliga utrikesministerna och första kvinnan som var president i Nordiska Rådet.

– Karin Söder kommer alltid vara en symbol för jämställdhet, feminism och alla människors lika värde. För mig och hela Sverige, säger Elisabeth Massi Fritz.