Dagtid: 08-21 15 60 / Jour: 070-8670724 / E-post: info@advokatfritz.com

Kräver hårdare tag mot sexualförbrytare: ”Vi daltar för mycket”

Expressen


Elisabeth Massi Fritz, advokat, ryter i från mot våldtäkter och sexuella övergrepp på festivaler.
Hon kräver att politiker och samhället måste markera det tydligare mot gärningsmännen.
”Du som är förövare ska också ta ansvar för dina handlingar. Begår du brott då kommer du straffas hårt”, skriver Elisabeth Massi Fritz till SVT.

Under lördagen meddelade arrangören att Bråvallafestivalen ställs in 2018 – anledningen är de sexbrott som begåtts på festivalen enligt ett pressmeddelande.
På lördagen hade elva sexuella övergrepp anmälts under årets festival. En man ska ha hållit fast och våldtagit en tonårsflicka mitt i publikhavet under Håkan Hellströms konsert.
Också på cityfestivalen i Västerås har två misstänkta våldtäkter anmälts under natten mot lördag.
Nu ryter Elisabeth Massi Fritz, brottmåladvokat, i från för att våldtäkterna och de sexuella övergreppen får fortsätta begås. Hon skrive att politiker måste ta ansvar för att vidta åtgärder, det rapporterar SVT.

Kräver hårdare tag: ”Vi daltar för mycket”
Hon tycker att samhället ska markera hårdare mot de som begår övergreppen.
”Alla sexuella övergrepp är allvarliga och samhället måste markera det tydligare mot förövare. Jag är otroligt trött på den flathet som finns och jag tycker vi daltar för mycket med förövare”, skriver hon till SVT.
Hon vill bland se fler synliga poliser och övervakningskameror på festivalerna och menar att politikerna bär det yttersta ansvaret för frågan.
Slutligen riktar hon sig till de som begår övergrepp:
”Du som är förövare ska också ta ansvar gör dina handlingar. Begår du brott då kommer du straffas hårt”, skriver Elisabeth Massi Fritz.

Joel Snöbohm
joel.snobohm@expressen.se