Dagtid: 08-21 15 60 / Jour: 070-8670724 / E-post: info@advokatfritz.com

Advokat Elisabeth Massi Fritz Femina, ”Skärp er män!”

Publicerat Femina

Elisabeth Massi Fritz
Skärp er, män! ryter hon. Brottmålsadvokaten Elisabeth Massi Fritz är en eldsjäl och kämpar för att förändra samhällets syn på mäns våld mot kvinnor. Men hon är också mamma, en orolig sådan, och en passionerad kvinna som älskar mode och livets goda.

I jobbet som brottmålsadvokat ger Elisabeth Massi Fritz järnet oavsett hur hon mår.
– Jag var gravid och satt i hovrätten med det uppmärksammade hedersmordet på Pela när vattnet gick. Rättegången skulle starta på måndagen, jag födde på lördagen – tre veckor för tidigt – och rättegången fick skjutas upp en vecka. Då hade jag min dotter Elsa med i rättssalen och jag tänkte att det får lösa sig. Hon sov ju tre timmar i sträck och när hon vaknade tog vi paus och jag ammade och bytte blöjor, berättar hon när Femina möter henne.
Du är modeintresserad?
– Ja, jag älskar snygga väskor och skor och kvinnliga klänningar.
Favoritdesigner?
– Jag har klänningar från Greta, Carolina Herrera och Maria Westerlind. Och dräkter från Chanel, Armani, Boss och även H&M. Kvinnligt och mycket färg är den gemensamma nämnaren.
Klär du dig på ett särskilt sätt i jobbet?
– Ja, i rätten skulle jag aldrig bära rött. Det måste vara respektfullt. Men fortfarande elegant. Så småningom skulle jag vilja göra en egen liten kollektion för Greta, för kvinnor i karriären.
Vilken film såg du senast?
– Spectre, mycket underhållande. Jag har sett alla James Bond-filmer. Allt är så utstuderat macho, sexigt. Komiskt. Jag gillade scenen när de hade pangat klart och tjejen säger: ”Åh, James, vad ska vi göra nu?” Och i nästa scen älskar de.
Har du någon otippad talang?
– Jag dansar magdans, inte så konstigt kanske med tanke på mitt ursprung. Är stämningen den rätta släpper jag loss.

Läs hela intervjun i Femina nr 4 – i butik nu.

Av: Marie-Louise Marc
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin