Dagtid: 08-21 15 60 / Jour: 070-8670724 / E-post: info@advokatfritz.com

Stjärnadvokaten kräver tuffare tag – ”Använd utvisning för dömda brottslingar oftare”

Rörlig media LT

Hon vill ha hårdare tag mot dömda våldsbrottslingar – Elisabeth Massi Fritz är stjärnadvokaten som pekar med hela handen och inte räds svåra frågor.

Det märks att Massi Fritz är van att hantera medier. Hon är trevlig, vältalig och tar sig tid att formulera vad hon vill att vi ska veta. På morgonen har hon hunnit med att sitta i tv och är tydligt engagerad över morgonens ämne – mäns våld mot kvinnor.

– Vi som arbetar i verkligheten och med brottsoffer som behöver hjälp, har en annan syn på våldsbrott än våra politiker, de har inte ett verkligt perspektiv på hur det ser ut på fältet och hur utsatta brottsoffer har det. De pratar om kommissioner och utredningar istället för att gå till botten med kärnfrågorna – nämligen att högprioritera frågan om mäns våld mot kvinnor och barn, att arbeta med attityder och värderingar inom socialtjänst och rättsväsende och ändra vår lagstiftning. De känner inte till hur vi behöver arbeta med det här, säger Elisabeth Massi Fritz.

Elisabeth Massi Fritz menar att det finns mycket positivt med mångfald, men att för stor invandring, då problem med integration uppstår, brist på bostäder och svårigheter med att komma in i arbetslivet kan leda till att myndigheterna tappar kontrollen.

– Det är viktigt att vi kan tala klarspråk om det här, säger hon.

Du har gått ut och sagt att du tycker att dömda brottslingar lättare ska kunna utvisas från Sverige?

– Vi har ju redan ett utvisningssystem i Sverige, jag tycker bara att det ska användas oftare. Jag tycker också att vi ska använda det mot personer som är dömda och som är under 18 år.

[+] För dig som är pluskund: Elisabeth Massi Fritz om uppväxten och tiden i Södertälje – ” Fick fajtas för att få gifta mig med den jag ville”

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@mittmedia.se